Κράτηση

Η πόλη της Καβάλας

Συγγραφείς και περιηγητές έχουν αποδώσει στο παρελθόν στην πόλη της Καβάλας το χαρακτηρισμό «το μικρό Monte Carlο». Και δεν είχαν άδικο.

Η Καβάλα, μια σύγχρονη, αλλά ήρεμη πόλη της βόρειας Ελλάδας, τοποθετημένη αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι, αγναντεύει την θάλασσα. Στην παλαιά πόλη, τα εναπομείναντα νεοκλασικά κτίρια και το βυζαντινό κάστρο της, συνθέτουν μια πολύχρωμη μαγευτική εικόνα και την καθιστούν ένα μοναδικό προορισμό.ενδιαφέρον για τον επισκέπτη της Καβάλας.

Πρόσβαση

Η Καβάλα συνδέεται με όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Ελλάδος και των Βαλκανίων χωρών, καθιστώντας την πρόσβαση άνετη. Η Εγνατία Οδός ταχείας κυκλοφορίας, που διασχίζει την βόρεια Ελλάδα θα σας οδηγήσει ταχύτατα στην Καβάλα, ενώ για τους πιο ρομαντικούς, προτείνουμε την παλαιά εθνική οδός με γραφικές εικόνες και χωριά της ελληνικής υπαίθρου.

Χιλιομετρικές Αποστάσεις

Αθήνα 652 χλμ
Θεσσαλονίκη 153 χλμ
Ξάνθη 53 χλμ
Αλεξανδρούπολη 149 χλμ
Κωνσταντινούπολη 442 χλμ
Σόφια 316 χλμ
Σκόπια 358 χλμ

Ο Διεθνής Αερολιμένας “Μέγας Αλέξανδρος” της Καβάλας εξυπηρετεί πτήσεις από και προς μεγάλο αριθμό προορισμών. Απέχει μόνο τριάντα λεπτά με ταξί από το ξενοδοχείο.
Εναλλακτικά, ο Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» βρίσκεται σε απόσταση 174 χλμ. H διαδρομή Θεσσαλονίκη – Καβάλα διαρκεί περίπου 1,5 ώρα.

Αεροδρόμιο Καβάλας

Το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής από αρχαιοτάτων χρόνων, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 400μ.
Διαθέτει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Μυτιλήνη και Σαμοθράκη. Τα συχνά δρομολόγια επιτρέπουν ημερήσιες εκδρομές στην Θάσο.

Οργανισμός Λιμένα Καβάλας – Δρομολόγια

παραλίες

μουσεία & μνημεία

πεζοπορία